Skip to main content

Τσίκουδο

Το Τσίκουδο

Σε όποιον τόπο κι αν ταξιδέψει κανείς, εκτός από την ομορφιά του, αναζητά γεύσεις και αρώματα που θα τον συγκινήσουν και θα αποτυπωθούν στη μνήμη του. Στο κεντρικό λιμάνι της Χίου, σας περιμένει το Τσίκουδο, ένα παραδοσιακό μεζεδοπωλείο που δημιουργήθηκε το 2006 από τον ναυτικό πατέρα του Κώστα Χάβιαρου, τον Μαρίνο.
Η επιλογή του ονόματος αναδεικνύει τη μοναδικότητα του εστιατορίου καθώς τα τσίκουδα που είναι οι καρποί του δέντρου της τσικουδιάς βγαίνουν μόνο στη Χίο. Το φθινόπωρο ωριμάζουν οι καρποί της τσικουδιάς, οι οποίοι είναι ιδιαιτέρως νόστιμοι και αποτελούν το αγαπημένο σνακ των Χιωτών, καθώς με χαρακτηριστικό τρόπο τα σπάνε μέσα στο στόμα, για να φάνε το εσωτερικό τους.
Τα τσίκουδα έχουν μάλιστα πολύ σημαντική αξία γιατί στο παρελθόν οι ντόπιοι έφτιαχναν με παραδοσιακό τρόπο ένα πολύ υγιεινό έλαιο,το τσικουδόλαδο, το οποίο στις μέρες μας είναι δυσεύρετο

Το γευστικό ταξίδι στο “Τσίκουδο” ξεκινά από την κεντρική προκυμαία της Χίου, σε ένα χώρο προσεγμένο, λιτής και ταυτόχρονα ζεστής αισθητικής, ηλιόλουστο τα πρωινά και ατμοσφαιρικό τα βράδια με τη φανταστική θέα στο λιμάνι της Χίου.

Με αφετηρία την ελληνική κουζίνα, προσφέρει φαγητό με μεράκι και πλούσια γεύση. Γεύσεις απλές, εμπνευσμένες από την παράδοση με τοπικά προϊόντα της χιώτικης γης, που ξυπνούν αναμνήσεις και συναισθήματα δημιουργώντας μοναδικές εμπειρίες. Συνταγές που πήραμε από τους παππούδες μας και εφαρμόζουμε πιστά εδώ και χρόνια. Στο “Τσίκουδο” οι επισκέπτες απολαμβάνουν μεγάλη ποικιλία θαλασσινών με αγνές πρώτες ύλες, μικρά ή μεγαλύτερα ψάρια μαγειρεμένα με μαεστρία.